Bewegen is de basis voor groei!

Waarom functionele neurologie?

 • Het is van groot belang dat er eerst een goed fundament wordt gelegd om tot leren te (kunnen) komen.
 • Bij kinderen met leer- en/of gedragsproblemen is het fundament niet stevig, waardoor het leren niet op gang komt of waardoor er gedragsproblemen kunnen ontstaan.
 • Met functionele neurologie, een combinatie van reflexintegratie en werken aan de balans tussen de hersenhelften, pakken we het probleem bij de oorzaak aan.

Een reflex is een ongecontroleerde beweging

Door reflexen maakt het kind zenuwverbindingen in de hersenen aan. Dit is het fundament,  de basis voor het verder ontwikkelen en leren.

Als deze basis niet goed is, kunnen er uitdagingen ontstaan op het gebied van leren, gedrag en zintuigelijke waarneming. Zoals onder andere ADHD, autisme, OCD, tics, la Tourette, dyslexie en dyscalculie.

Door functionele neurologie:

 • komt een kind weer in zijn kracht (en volwassene natuurlijk ook).
 • pak je problemen bij de basis aan.
 • verbeteren leerprestaties, communicatieve en sociale vaardigheden.
 • vermindert negatief gedrag.

  Wat klanten zeggen…

  Marije

  Wat is mijn zoon snel gegroeid. Zijn spraak is enorm verbeterd. Hij spreekt langere zinnen en durft nu antwoord te geven in de klas. Ook is zijn grove motoriek verbeterd. Hij durft meer op speeltoestellen. Berdine helpt vol passie en wist precies welke hulp mijn zoon nodig had.

  Ellen

  Mijn zoon kan zich veel beter concentreren. De juf merkte al na vier weken verschil. Zijn handschrift is verbeterd, zijn spraak is vooruitgegaan en ook zijn gedrag. Hij maakt veel makkelijker contact met andere kinderen.

  Nadia

  Binnen twee weken is mijn dochter al stuk rustiger dan normaal. Ik ben benieuwd naar de veranderingen de komende tijd. Ben zo blij dat ik ingestapt ben.

  Droom jij hier ook van?

  Hoe zou het zijn als jouw kind weer mee kan komen op school? Je wil toch ook meer rust in huis? Hoe zou het zijn om geen strijd in huis te hebben? Hoe fijn is het als jouw kind tot lezen komt? Jij droomt er toch ook van dat jouw kind moeiteloos vrriendjes maakt?

  “If you can dream & imagine it
  you definetly can create it!”

  Veelgestelde vragen

  Gun jezelf en jouw kind deze stap!

  Praktijk Berdine

  Reflexintegratie & meer